Over de ontwikkeling van Hippocampus gesproken

Wist je dat Hippocampus een geschiedenis van meer dan 15 jaar kent? In 2007 maakte Summit – de makers van Hippocampus – voor het eerst kennis met het onderwijs. Summit verzorgde de bezoekersregistratie van een grote onderwijsbeurs in Utrecht. Het scannen van scholieren door onderwijsinstellingen leidde tot de registratie van de eerste open dagen en meer …

Over Summit

Summit, de makers van Hippocampus

Summit Registration & Services BV werd opgericht in 1997 te Maarssen. Summit verzorgde de registratie van grote, internationale vakbeurzen en congressen en dat doen we nog steeds. In 2007 kwam daar het onderwijs bij. Het begon met de registratie van open dagen. Scholieren konden zich via de online registratieformulieren van Summit voor de open dagen van enkele hogescholen aanmelden. Ter plaatse werden ze gescand. Zo werd inzichtelijk wie de open dag hadden bezocht en waar hun interesse lagen.

 

Al snel werd ons duidelijk dat een Student Journey meer behelst dan enkel een open dag. Meer activiteitstypen werden aan het systeem toegevoegd en tegelijkertijd ontwikkelden we functionaliteit om het wervingsproces beter te kunnen monitoren en contact met studiekiezers op te volgen. De continue ontwikkeling van de software, in combinatie met toenemende beveiligingseisen, maakte het verder ontwikkelen op het bestaande platform steeds lastiger. En zo besloten we in 2021 het systeem van de grond af aan opnieuw te ontwikkelen. Hippocampus was geboren!

 

Vandaag de dag maken tientallen onderwijsinstellingen in Europa met veel plezier gebruik van Hippocampus. Dagelijks werken we hard aan ons systeem en ondersteunen we onze klanten waar mogelijk. Ons team bestaat uit zo’n 20 softwareontwikkelaars, projectmanagers en ondersteunende stafleden, een ambitieuze groep enthousiastelingen. Op ons kantoor in Utrecht is overigens nog ruimte voor meer collega’s dus check gerust eens onze vacatures. Voor wat betreft onze ambities: we willen zo veel mogelijk onderwijsinstellingen met onze software en services ondersteunen bij de werving van studenten en we zijn ervan overtuigd dat Hippocampus bijdraagt aan een betere studiekeuze. We zien tal van mogelijkheden om Hippocampus nog waardevoller te maken. Ideeën over data-analyse en AI-integraties genoeg, we zijn nog lang niet uit-ontwikkeld!

Maar nu weer over Hippocampus

Als studenten op de juiste plek zitten, is de kans groot dat ze de opleiding ook afronden. Een goede studiekeuze is dus cruciaal. Jij kan ze daarbij helpen, consistent en altijd op het juiste moment. Omdat je weet in welk stadium van hun oriëntatie ze zitten. En hoe je ze daar het meest effectief kunt bereiken. Hoe? Door niet langer fragmentarisch te werken, maar met één systeem: Hippocampus.

“Hippocampus is ontwikkeld voor en door het onderwijs. Door intensief samen te werken met onderwijsinstellingen in de afgelopen 15 jaar hebben we Hippocampus steeds verder kunnen perfectioneren. Ik ben trots op alle mensen die hieraan deel hebben genomen.”

Hans Kleinekorte | Founder of Summit and creator of Hippocampus

Hippocampus is speciaal ontwikkeld voor (en door) het onderwijs. Hiermee organiseer je al jouw wervingsactiviteiten en registreer je elk contactmoment met een studiezoeker – online én offline. Je volgt ze nauwkeurig, reikt ze tijdig een volgende stap aan en dankzij de data krijg je helder inzicht in hun studiereis. Zo verhoog je niet alleen het aantal aanmeldingen, maar ook de kwaliteit ervan.

 

Nu is data geen toverwoord. Integendeel: met de GDPR-proof verwerkte data selecteer je snel en gericht én je leert over het effect van je activiteiten. Zo monitor je het hele jaar door en haal je op elk moment eenvoudig een analyse of rapportage uit het systeem. Ad-hoc bijsturen kan dus altijd, bijvoorbeeld als bij bepaalde opleidingen de inschrijvingen achterblijven.

 

Hippocampus geeft structuur en zorgt voor overzicht, zodat jij sneller raak schiet. Het zorgt ervoor dat alle data op één plek te vinden zijn, zodat jij minder afhankelijk bent van anderen. Bovendien bespaart het tijd en zorgt het voor rust, zodat jij weer meer tijd hebt voor andere belangrijke zaken.